Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.×

Jurnalul lui Caro
Mă scuzați… Domnule!

15 Ianuarie 2017

Oricat am încerca să ne mințim, noi femeile încă nu suntem egale cu „mai superiorii” noștri cu care împărțim paturile – bărbații. Nu că noi – femeile nu am fi luptat pentru asta sau că nu am fi reușit să ne potolim după ce am obținut unele așa zise egalități.
Și totuși…de ce continuăm încă să ne simțim stingherite în anumite situații? De ce avem rețineri să ne ridicăm atunci cand într-o încăpere se află 10 bărbați și doar 2 femei? De ce ei își permit să exclame și să își exprime părerile de cele mai multe ori în moduri total inadecvate?
Da! Pentru că le permitem. Cand dintr-o coincidență te trezești într-un lounge unde se întalnesc de obicei persoane care au pe masă laptopurile deschise scriind ceva și încrețand fruntea, încercand să transmită inteligență atat prin atitudine cat și prin cămășile apretate perfect. Cand ești femeie și te trezești acolo, oarecum forțată de împrejurări sau aspecte care țin după părerea unora de etica unei conversații care trebuie să aibă neaparat loc în astfel de „spațiu” unde se adună spuma orașului.
Cand ești femeie și ajungi din n motive într-un loc în care ești înconjurată de bărbați… esti stanjenită în a te ridica și a merge pe langă ei în drumul tău spre baie sau ieșire? Filmul din urma ta e simplu și tu știi asta. Unul o să tasteze greșit cuvintele contractului la care lucrează în timp ce are deja în cap regii cu „tine și el” prin nu știu ce decor.
Alții o să își întrerupă discuția și trasul din țigară ca să poată stabili dacă fundul, sanii sau buzele tale intră sau nu în standarde și dimensiuni perfecte. Cei 4 care cunosc toate femeile din oraș se vor întreba de unde ai apărut, te vor vedea fiecare pe rand blondă, roșcată sau brunetă, cu lenjerie sau fără, deasupra sau în oricare alte 101 poziții.
Și chiar dacă nu vă vine să credeți, vor fi atenți la geanta, ceasul și ochelarii purtați. Cu cat sunt mai scumpi ( și ei clar știu să distingă asta) cu atat te declară mai profitoare și materialistă. Iar modestia hainelor și accesoriilor femeii care trece pe langă ei este dea dreptul direct proporțională cu interesul lor față de ea.
Nu le trezește curiozitatea o femeie cu geantă Ne-Louis Vuitton și pantofi Ne-Louboutin. Poate unul dintre ei va fi atent la fusta pană la genunchi și va zambi discret fară să vadă printre ea. Poate unul, căci restul își vor da coate și îți vor face povestea vieții în cel puțin 2 minute. Vor ști din start și fără dubii că te pot cuceri cu două vorbe și trei priviri indecente.
Vor avea certitudinea că dacă îi vezi pe stradă la volanul unui bolid (la care
impozitul pe un an este de două ori mai scump decat salariul tău pe tot anul și invers proporțional cu nivelul lor de inteligență) – te vei îndrăgosti brusc și vei primi cu plăcere mesajele lui fără cratimă și fără virgule.
Într-o lume în care noi femeile creștem copii, întreținem case, avem funcții și cariere la același nivel cu ei, noi care am luptat zeci de ani pentru a putea ridica capul din pămant și a putea vorbi răspicat în fața unui bărbat, de ce uneori evităm să îi înfruntăm?

Citeşte şi:
Promit ca renunt la cafea!

Comentarii: 9