Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.×

LOADING... ██████████████]99%
O zi frumoasă și fericită!

25 Martie 2015

Mulți suntem cei care spunem că nu știm de ce, dar parcă ni se face mai multă milă de un cățel amărât decât de un cerșetor. Afirmația este relativă. Depinde de situație. Consider că oamenii au început să facă diferența dintre cerșetorul care are cont în bancă și cel care nu are o pâine. Însă, câinii de pe stradă sunt rezultatul răutății oamenilor. Nu-și decid viața sau moartea. Sunt aruncați sau, în unele cazuri, pierduți. Prea puțini au șansa de a fi adoptați. Dacă e metiș, e maidanez. Dacă e de rasă, e pretențios, îi trebuie carnet de sănătate, o alimentație adecvată. Motive. În timpul unei discuții cu persoane, care, la fel ca și mine, tindem să protejăm și să ajutăm animalele, am ajuns la concluzia că nu doar eu iubesc mai mult un câine decât un om. Prin urmare, vă scriu concluziile la care am ajuns :
1. Un câine va fi mereu alături de stăpânul său. În orice situație, când suntem triști, când suntem veseli, el va fi lângă noi și ne va face ziua mai frumoasă cu inocența și bucuria lui, cu iubirea de care prea puțini oameni mai sunt în stare. Oamenii, în general, sunt prieteni doar când au nevoie de prieteni sau de un ajutor sau sunt prieteni “de distracție”. În zilele noastre, când prietenia există și pe Facebook cu oameni necunoscuți, și-a pierdut substanța, inocența, puritatea, încrederea că un prieten rămâne necondiționat, ani la rând, alături de tine.
2. Ziua este mai frumoasă când ajungi acasă și un câine aleargă vesel spre tine. Poți să fii cel mai supărat dintre supărați, însă, când ajungi acasă și vezi sufletul cald care te aștepta și care se bucură în toate felurile posibile de venirea ta, ziua deja este mai frumoasă.
3. Un câine nu e rău, nu e ranchiunos, nu bârfește, nu are stereotipuri… lista poate continua la nesfârșit. Da, din păcate, oamenii “se strică”. Sunt din ce în ce mai mânați de venituri materiale și de răutăți fără niciun fond, care le strică sufletul, încât devin vineți… de supărare, de răutate, de ciudă. Sunt veșnic încruntați și au mereu dorința de a fi mai buni decât tine sau decât celălalt. Nu știu cum reacționează alții, însă pe mine mă amuză discrepanța dintre liniștea mea și agitația lor. Spre deosebire de ei, câinii sunt mereu veseli, activi, energici, se chinuie să nu adoarmă doar ca să se mai joace puțin cu tine, stăpânul lor.
Fiecare animal îți umple sufletul de liniște și fericire, doar când se bucură că ești lângă el.

Citeşte şi:
Falsitate

Comentarii: 1

Conectare:


Am uitat parola


Intră cu Facebook

Despre jurnale

Cele mai citite însemnări sunt premiate zilnic cu LipiPuncte! Scrie şi tu »


Cele mai citite
 1. Statusuri....
  438   2
 2. Un barbat la epilat...
  377   9
 3. 10 lucruri care le-as face pt persoana iubita
  324   3
 4. Totusi, nu cer prea mult!
  241   3
 5. Fernando de la Caransebes pe sistem se stie..sa moara gibilan
  226   7

Descarcă aplicația de Android sau iPhone!

Descarcă din Google Play Descarcă din App Store