Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.×

Școala online. Avantaj sau nu?


29 de zile  
 
Claudiu   Tg. Neamţ, 32   Cel mai vorbăreţ


MegaStar **

Care este opinia ta vizavi de școala online?
Este avantajoasă sau dăunează?

Părerea mea, proprie și personală, e că are un singur avantaj și anume că lecția predată se poate înregistra și reviziona ori de câte ori se dorește acest lucru.
În rest nu văd cu ochi bun această predare online. Acest studiat online. Această școală învățată în fața tastaturii.
Păi de ce?
E mult mai simplu să lipesc o fițuică pe monitor și să-i arăt profesorului că sunt doct în materia respectivă când m-ar asculta.
La teze/ teste/ extemporale/ lucrări de contol - pot copia la fel de ușor cum paște vaca pe islaz.
Pot comunica cu ceilalți colegi extrem de ușor pentru a-i da răspunsurile corecte când este ascultat.
Temele/ referatele se pot copia dintr-un singur click.

Învățatul ăsta cu Google în față nu-l văd cu ochi bun raportând ideea în sine la perspectiva viitorului. Dacă luăm un elev, un student sau orice alt individ "crescut" la umbra site-urilor și-i punem câteva întrebări de cultură generală, e perdant din primele două-trei încercări dacă nu-și caută răspunsul pe Google.
Nu zic că sunt și excepții de la regulă, dar e vorba de alte categorii sociale.

 
29 de zile    
 
Puf xD   altă ţară, 25   Cea mai vorbăreaţă


Aproape..

Sunt sate care nu au nici in 2020 curent electric, unde habar nu au copiii cum arată un telefon, o tabletă, un calculator, încă își fac temele la lumânare deci pentru ei nu exista școală online. Foarte trist.

Mesaj adaugat ulterior:
A și eu zic ca e avantaj în circumstanțele de față. Decât să nu studieze deloc exemplu dat mai sus mai bine să aibă acces la tot ce ofera internetul și mediul online.

 
25 de zile  
 
Alexandra   Cluj, 23  


SuperGlue

De acord cu Puff, merge ca variantă de moment.
Pentru cei care termină (clasele a VIII-a, a XII-a, licență, masterat) am impresia că e mai nasol: totul e pe repede-înainte [la examene se poate copia, dar nu li se acordă timp suficient pentru susținerea lucrării și oricum e extrem de ciudat online: dacă au emoții - nimănui nu îi pasă, li se cere doar să își prezinte succint teza în 10 min. laughing), și nu au momentele faine de final împreună cu colegii (ultimul curs, bal, ieșiri cu profii)].

E mult mai lejer pentru introvertiți, cred că aș fi fost mai câștigată dacă mai studiam acum (fără trezitul super-devreme, pregătirea să te întâlnești cu oameni gălăgioși și enervanți, poți doar să zici că ți-a picat netul, că ești la țară fără semnal și scapi rapid). laughing

Dacă nu am fi un popor crescut cu ideea de a lua note bune, poate ar funcționa și metoda online. Dacă am fi știut de mici că ceea ce învățăm, învățăm pt noi, pentru a nu fi retardați pe urmă , analfabeți funcțional și ușor de controlat.

Sistemul scoate în continuare sclavi pe bandă rulantă. Mergem la școală, abia trecem clasa, ajungem să avem familii, mergem și muncim ca sclavii în țări străine pe bani mai mulți, avem impresia. Așa că, hai să copiem, să furăm, să dăm în cap în continuare, fraților. Atâta știm. În loc să ne deschidem întreprinderi și să fim pe picioarele noastre și să ne doară undeva că altul e mai realizat, mai bogat decât noi. Să ne bucurăm, în loc de invidie, pentru cei care reușesc să ajungă sus în mod cinstit. Din păcate, cred că se pot număra pe degetele de la mână oamenii ăia și asta ne descurajează pe majoritatea. Doar cu pile și cunoștințe peste tot, vechea poveste.

Sunt curioasă cum o să fie învățământul după toată treaba asta. Ca înainte nu o să mai fie și ar fi reconfortant să aflu că ajungem să folosim internetul și în scop util, autodidactic, educativ. Poate mai e mult până atunci, câteva generații.

 
25 de zile    
 
Duduia   Norvegia, 23  


Aproape..

Hai să vă zic și părerea mea, pentru că eu am ore zilnice online și observ cum merge treaba.
Ar fii un avantaj, pentru că ar mai scade numărul de infectați. Mai ales, copii mai mici, mă refer la clasele mici, a IV-a, a V-a sunt greu de stăpânit în a nu atinge, de a ține o anumită distanță, de a purta o mască etc.
Dar e foarte greu să ții ore online. Este mult de muncă, este mult mai obositor față de cum era înainte. Sunt unii elevi care nu au lumină, dar internet nici atât. Sunt mii de cazuri în România.
Examenele tot se vor ține. Mă refer la bacalaureat și evaluarea națională. O mare prostie. Sunt mulți copii care nu au beneficiat de aceste ore online, pentru că nu au condiții și logic au multe goluri în ceea ce privește cunoștințele și pregătirea - care sigur nu există.
Pentru studenti, e mai ok. Sunt 90% din studenți care au internet și pot învăța mai ușor din cursurile online dar evaluarea este proasta. Se poate copia foarte ușor (am încercat și eu, am reușit). Și sunt mai multe de zis care au fost spuse.
Dar din toamnă o să fie mai rău dacă se continuă așa, online. Degeaba se cumpără tablete pentru copii dacă nu o au unde încărca. Nu cred că statul acum, le trage curent și internet. Mai ales să le plătească (în condițiile în care se stie că respectivele familii nu au bani să plătească facturile).
Si sunt multe multe de spus.

 
25 de zile  
 
Alexandra   Cluj, 23  


SuperGlue

Da, multe aspecte la care nu ma gandesc constant pt ca nu ma confrunt cu ele. Ce bine ca ai scris de ele.
Examenele cum se vor tine? Cu distanta, masca, manusi si vor merge in ture (maximum x persoane) sau cum?

 
25 de zile  
 
Claudiu   Tg. Neamţ, 32   Cel mai vorbăreţ


MegaStar **

Și mai ales, cât timp vor dura examenele în astfel de condiții?

 
25 de zile    
 
Duduia   Norvegia, 23  


Aproape..

Maximum de persoane ar fii de 10 copii în clasă.
În legătură cu bacalaureatul, se țin mai întâi examenele scrise, după se țin competențele la română, engleză/franceză și cele digitale. Nu știu cum se vor ține aceste competențe, online sau face to face, nu prea am treabă cu aceastea pentru că eu predau total altă materie și sincer nu m-am interesat.
Dar e groaznic faptul că dupa 1 iunie suntem obligați să ținem orele la clasele terminale. Dar din câte am aflat păreri, a părinților, a elevilor- nu se vrea revenirea în școli de frica infectării.


Mesaj adaugat ulterior:
Acelaș timp, de 3 ore. Nici mai mult, nici mai puțin.
Aceste reguli se vor aplica și penteu examenele cadrelor didactice: definitivat, titularizare.

Mesaj adaugat ulterior:
Pentru*

Mesaj adaugat ulterior:
Claudiu, aceste condiții vor rămâne cât timp există riscul infectării cu covid.

Mesaj adaugat ulterior:
Pe de o parte, e greu dar e mai "save" . Adică sunt părinți panicați la propriu (știu cazuri concrete) în care nu își lasă copilul nici până la magazin, dar să vină la școală..

 
25 de zile  
 
Alexandra   Cluj, 23  


SuperGlue

Messed up.

 
25 de zile    
-15  
-Viorel-   Brăila, 33  


MegaStar **

 
Mesaj ascuns permanent din cauza reacţiilor negative.

 
25 de zile    
 
Princess   altă ţară, 20  


Mini lipi

Mie nu mi se pare un dezavanraj pentru cei care au examenul de a8 a si bacul. Ei au toata materia deja terminata si ceea ce aveau de parcurs pe semestrul 2 nu e luat in considerare. Nu mai daca ne gandim la materiile la care se da bacul doar din lucruri invatate in clasa a12-a, practic e jumatate de materie
Online la facultate e un mare bullshit. Stam 6 ore in fata laptopului ca mai apoi sa avem proiecte, teste bla bla. E mult mai mult de munca si din partea profesorilor, dar si a noastră. S au gasit metode de copiat, dar de cele mai multe ori au fost anulate prin precizari facute de profesor. Sunt numai dezavantaje din punctul meu de vedere. Daca nu apuci sa postezi examenul unde iti cer ei, nu mai e ca fata in fata, inca o secunda, ai 0. La mine e mai ok pentru ca partea practica se face digital, dar medicina, politehnica, ce fac cu laboratoarele? E o solutie pentru vremurile astea, dar una aplicata prost, cu decizii luate pe genunchi si adaptare din mers.

 

Conectare:


Am uitat parola


Intră cu Facebook

Descarcă aplicația de Android sau iPhone!

Descarcă din Google Play Descarcă din App Store