Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.×

Ce este fericirea?


un an    
 
ABeCe   Băicoi, 43  


MegaStar **

Cunoști termenul, poate că ai simțit-o, știi despre ce este vorba când este adusă în discuție, dar cum ai defini-o?

Deunăzi, un copil de 10 ani m-a întrebat - ce este fericirea?
Am rămas pe gânduri, cu gura întredeschisă, încercând să-i dau răspunsul.
În mintea mea izbucniseră o serie de explicații, dar care era cea mai corectă? Cum îi puteam da un răspuns pe care să-l înțeleagă? Până la urmă i-am spus că fericirea o simți, dar depinde de mai multe situații și factori care determină starea cu pricina. I-am dat câteva exemple în care oamenii pot avea parte de fericire, dar care este răspunsul corect?

Ce este fericirea?

Eu îmi storc neuronii de două zile, chiar și la volan, căutând răspunsul.. thinking

 
un an    
+1  
Sofronika lu Pandele   Macau, 30  


Lipicios!

Fericirea este ceva ce n ai tu.ce numai vecinu are.

 
un an    
 
Anca   Iaşi, 26  


Lipicios!

Nu există un răspuns corect. Nu stiu de ce e nevoie de o definiție clară și care să se aplice oricui.
Fericirea e o stare de bine, vine din diverse chestii pe care tu ți le dorești și ulterior reușești să le îndeplinești.

 
un an  
 
Razvan   Bucureşti, 30  


Bebe lipi

Pentru o intrebare atat de profunda e nevoie de ajutor de la oameni intelepti.

"Mii de lumanari se pot aprinde din una singura iar viata lumanarii nu se scurteaza. Fericirea nu se imputineaza atunci cand o impartim."
Buddha

“Fericirea este atunci cand exista armonie intre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”
Mahatma Gandhi

"Fericirea nu depinde de ceea ce ai sau cine ești. Ea se bazează pe ceea ce gândești." "Noi facem lumea cu gândurile noastre." "Mintea este totul. Devii ceea ce gândești".
Buddha

"Nu există cărare către fericire. Fericirea este cărarea."
Buddha

„Nu trăi în trecut, nu visa la viitor, concentrează-ți toate eforturile în prezent.”
Buddha

"Tot ceea ce suntem şi tot ceea ce există (apare, se menţine şi dispare) în viaţa noastră este rezultatul a ceea ce am gândit: este fondat pe gândurile noastre, este confecţionat din gândurile noastre. Dacă un om vorbeşte sau acţionează având un gând rău (greşit sau impur), atunci suferinţa îl urmează aşa cum roata urmează piciorul boului care trage căruţa."
Buddha

”Fii vigilent: ferește-ți mintea de gânduri negative.”
Buddha

"Menţine-ţi gândurile pozitive pentru că gândurile tale se transformă în cuvintele tale. Menţine-ţi cuvintele pozitive pentru că ele se transformă în acţiunile tale. Menţine-ţi acţiunile pozitive pentru că acţiunile se transformă în deprinderile tale. Menţine-ţi deprinderile pozitive pentru că ele se transformă în valorile tale. Menţine-ţi valorile pozitive pentru că valorile se transformă în destinul tău."
Mahatma Gandhi


Cred ca Buddha e cel mai bun exemplu pentru a ne sfatui, dupa ce a trait in lux ca print si protejat de orice neplacere intr-o zi s-a furisat din palat si a vazut oameni bolnavi, batrani, saraci si nefericiti, suferinta lor l-a impresionat si atunci si-a propus sa gaseasca solutia pentru a scapa de suferinta si a renuntat la tot si a calatorit in lume sa invete cum sa dobandeasca fericirea.
Cred ca e deja celebru cum dupa ani negasind raspunsul s-a pus sub un copac sa mediteze si si-a propus sa nu se miste pana nu afla raspunsul.

 
un an    
 
Princess   alt oraş, 19  


Aproape..

Eu zic ca fericirea e subiectiva. Pentru mine poate inseamna sa am bani, pentru tine sa fii iubit și tot asa. Fericirea e în lucrurile mărunte, doar ca noi, de cele mai multe ori nu le luam în seama și tindem spre mai mult și mai mult. Sunt rare momentele de fericire deplina, e un concept aproape la fel de complicat precum perfecțiunea.

 
un an  
 
Noto   Rusia, 29  


Star *

Mă uimești, minoro.

Intreabă-te ce-i tristețea inainte de toate, fericirea e descoperită după ce-ai intâlnit tristețea. Altfel n-ai avea cum să faci diferența.
E o emoție ca toate celelalte, cum zice minora mai sus, e subiectivă, emoția se poate declanșa la lucruri materiale (care-i o fericire falsă din punctul meu de vedere), banii și chestiile scumpe pot intreține o stare de fericire, dar nu-i ceva natural, mereu va exista să vrei un alt lucru scump, un alt lucru frumos și luxos. Chestiile simple atrag și o emoție curată, naturală, să ai familia aproape, femeia ideală (frumusețea la fel ca și fericirea, e subiectă), copchii și un job unde te duci de plăcere, nu de nevoie. Muntele, marea, pustietatea, aglomerația, ziua, noaptea, au și astea rolul lor, pot fi un plus sau un minus in funcție de temperamentul fiecăruia.

Mesaj adaugat ulterior:
Nu știu de ce am impresia că am mai văzut undeva conținutul ăsta poetic de-a te intreba ce-i fericirea.

Sunt curios și care-s exemplele pe care i le-ai dat copilului din poveste.

 
un an    
 
ABeCe   Băicoi, 43  


MegaStar **

Nu l-ai mai văzut. Poate doar întrebarea în sine. Conținutul ăsta poetic este o întâmplare reală. Copilul de 10 ani se numește Amelia, iar întrebarea i-a fost pusă la școală de către "doamna".

- Venirea pe lume a unui copil este o fericire pe care nu o poți explica. O simți, dar cuvintele nu ajung..
- Însănătoșirea bunicii și venirea ei acasă ca să trăiască cât mai mult, e o fericire. (în cazul ei)
- împăcarea dintre părinți, e o altă fericire.

Eu vreau să mă " hrănesc" cu ce gândiți voi despre fericire. Sigur este cineva care are cuvintele potrivite..

 
un an  
 
Noto   Rusia, 29  


Star *

Detaliile astea puteau face diferența. Mi se pare cunoscut, probabil am mai citit pe undeva o formulare la fel de bine "așezată".

Exemplele pentru anii ei, sunt foarte bune. (Observ că-i cunoști situația familială).
Ai ochit fix unde trebuia, chestie psihologică.

N-am știut povestea in totalite... de asta am și răspuns in mare.

Mesaj adaugat ulterior:
totalitate*

 
un an    
 
Lari   Bucureşti, 28  


Legendă ***

Drept urmare, exista multi factori sau activitati care au o influenta asupra fericirii noastre. Nu exista o singura " reteta minune" big grin .
Asa cum ne obisnuim rapid cu bogatia, frumusetea, dragostea si altele .. ne putem obisnui in egala masura foarte repede cu beneficiile acestor activitati care induc fericirea. Este important sa intretinem o anumita forma de diversitate in tipul de activitate , pentru a continua sa obtinem o stare de bine.

 
un an    
 
Grigore   Agnita, 31  


SuperGlue

Bebelusii aduc fericirea.

 

Conectare:


Am uitat parola


Intră cu Facebook

Descarcă aplicația de Android sau iPhone!

Descarcă din Google Play Descarcă din App Store