Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.×

Centenar 1918-2018


2 ani    
+4  
Costelus   Yemen, 13  


V.I.P.

Se împlinesc 100 de ani de la marea unire a României dar din păcate suntem mai dezbinați ca niciodată.. Basarabia și restul regiunilor istorice românești ne-au fost îndepărtate... Tara a fost furată și secătuită de resurse de așa zisa "democrație" corupția e în floare iar noi, noi românii am plecat din țară în căutarea unui trai mai bun. România este țara în care un cos de gunoi costă cât un frigider și în care primăriile optează pentru construcția terenurilor de fotbal înainte de a investi banii în infrastructură. România se stinge ușor cu timpul în timp ce noi suntem plecați, oamenii au uitat că ei sunt suverani pe țară, au uitat că ei au mereu ultimul cuvânt, au uitat că dacă cei de jos se mișcă, cei de sus cad... Acasă au rămas doar părinții și bunicii pe care guvernele îi mint cu nerușinare mărind pensia cu 5-10% iar prețurile cu 30-40%.Avem cea mai frumoasă țară din lume, păcat că e prost administrată, avem aur pe care îl exploatează firme străine, avem mare, munte, pădure (sau ce a mai rămas din ea) oameni frumoși și inteligenți.. Avem oportunitatea de a accesa fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii. Priviți în jur...la vecinii noștri, la bulgari, unguri, toți s-au dezvoltat... Da, știu că o mie de vorbe, doi bani nu fac, știu că suntem buni doar la vorbit... dar vă întreb pe voi, generația de azi, au murit degeaba cei de la revoluție? dar cei din primul război care au făcut unirea? sau cei din 1877 care au luptat pentru independență? și să nu mai vorbim de războaiele purtate de-a lungul istoriei... Mereu am ieșit victorioși din lupta împotriva cotripitorilor, astăzi generația noastră luptă împotriva corupției și a clasei politice actuale care în loc să strângă pentru țară, strâng pentru ei... Credeți că vom câștiga acest război și vom da iarăși României faima și stima cea de altădată? Oare prin venele noastre nu curge același sânge de român? Oare chiar nu putem schimba nimic?

 
2 ani    
 
ok   Slănic, 27  


Star *

Nu laughing))
In 89 ai pierdut si ce mai ramasese din tara.

 
2 ani    
 
Costelus   Yemen, 13  


V.I.P.

Tu crezi? thinking

 
2 ani    
 
ok   Slănic, 27  


Star *

Cam da...
Totul a inceput cand a venit comunismul si a continuat mai rau cu democratia.
Noi cel mai bine ne-am dezvoltat cand eram monarhie(cu rege).

 
2 ani    
 
Costelus   Yemen, 13  


V.I.P.

Cum a fost introdus comunismul sau "democrația" așa am putea reintroduce în țară și monarhia, având în vedere că deja am avut aceasta forma de guvernământ cred că ne-ar fi ușor să o reintroducem printr-un referendum consultativ. Doar suntem democrați și avem dreptul la vot, nu?

 
2 ani    
 
ok   Slănic, 27  


Star *

E tarziu...
Jucam cum ne canta altii acum, avand in vedere ca avem datorii la FMI.Lumea se bucura ca suntem UE si ne dau aia bani, o sa vina perioada in care o sa regretam lucru asta, vezi Grecia sau cum a fost Spania acum cativa ani.
Iti dau doar impresia ca poti sa alegi, orice ai pune la guvernare tot o laie e.

Mesaj adaugat ulterior:
Ma rog, problemele noastre au aparut dupa WW2, atunci trebuia actionat.

 
2 ani    
 
Costelus   Yemen, 13  


V.I.P.

Niciodată nu-i prea târziu...

 
2 ani  
+1  
-Viorel-   Brăila, 33  


MegaStar **

Ultima monarhie ne-a adus dezastrul pentru că ne-a fost impusă.

www.uzpbihor.ro/din-arhivele-sri-soc/
Să citeşti Fane, să vezi ce-a însemnat monarhia familiei de Hohenzolern, descrisă nu orişicine, ci de Nicolae Iorga.
Celelalte dinainte, da, putem spune că ne-a mers oarecum bine, în condiţiile vremurilor acelea.


În prag de centenar al marii uniri, se pregăteşte descentralizarea, adică fărămiţarea ţării în feude cum era înainte de Cuza. Că aşa cer directivele europene.
România plăteşte tribut la Bruxxeles şi la Washington şi este în stare de cotropire nedeclarată şi jefuită de resurse şi îndatorată şi sărăcită pe zi ce trece.
Pe toate planurile numai distrugere, pentru cine îşi dă seama şi înţelege. Pentru restu' e frumos, cu mici şi bere şi manele. laughing

Asta cu centenarul, este un o palidă consolare că undeva, cândva în istoria îndepărtată, am avut şi noi un moment glorios dar e cam degeaba, că momentele glorioase din trecut, ar trebui să ne inspire în prezent şi viitor şi prezentul e de căcat, iar viitorul şi mai naşpa!

Vom mai avea momente de glorie, când ţara asta va fi condusă de români pur sânge, patrioţi. Ultimii patrioţii care au avut şansa să conducă România şi să-i apere interesele, au fost Ion Antonescu şi Nicolae Ceauşescu. Zelea Codreanu a făcut parte dintr-o mişcare patriotică, dar nu a condus. Şi au sfârşit asasinaţi cei doi.
Aşa se întâmplă la noi, trădarea e în sânge de la Daci încoace şi duşmanii acestui neam, speculează acest defect major.

 

Conectare:


Am uitat parola


Intră cu Facebook

Descarcă aplicația de Android sau iPhone!

Descarcă din Google Play Descarcă din App Store